Akaun Emas GAP

Nak simpan emas, tapi takut nak simpan sendiri & bajet kecil.Nak sewa safe deposit box pun bukan mudah untuk sesetengah tempat. Jadi masalah tempat simpan selalu jadi ‘penghalang’ untuk sesetengah orang mula menyimpan emas. Masalah kedua, nak beli emas tapi modal kecil. Bajet cuma sekitar RM150 – RM200 jer sebulan.

Alhamdulillah, lepas memerhati masalah ni, Public Gold melangkah setapak lagi dengan melancarkan produk terbaru yang dinamakan Gold Accumulation Program (GAP). GAP sebenarnya nak bantu lebih ramai orang memulakan simpanan emas dengan cara yang lebih mudah. Selesai masalah kat mana nak simpan, dan selesai masalah bajet kecil untuk bermula.

Program GAP Seperti “Akaun Emas Fizikal”

GAP tu saya nampak lebih kurang Akaun Emas . Kita boleh beli emas, dan Public Gold simpankan emas untuk kita secara percuma. Bila-bila masa nak keluarkan emas tu, kita boleh keluarkan serendah 1 gram , kita boleh mula walaupun dengan bajet 1 gram.

Kita ambik contoh DUIT.

Duit ada dlm poket kita utk belanja dan juga ada dlm akaun bank utk simpanan kita, betul?

Duit dlm poket tu adalah duit fizikal.
Duit dlm bank pula adalah duit maya tetapi bila dikeluarkan, ia tetap jadi fizikal cuma bank bantu simpankan sementara utk kita je..

Begitu jugalah dengan belian emas fizikal dan akaun emas GAP.

Kita beli emas dan pegang sendiri itu dinamakan belian terus emas fizikal.

Kita beli emas dan Public Gold bantu simpankan terus dlm peti simpanan itu dinamakan belian secara akaun GAP. Belian emas cara ini akan diconvertkan dlm bentuk akaun bagi memudahkan kita memantau jumlah belian yg telah dibuat dan dikumpul. Walaupun nampak seperti akaun emas, tetapi ia tetap dlm btk fizikal bila kita buat pengeluaran dr akaun emas GAP kita tu tadi.

Boleh faham?

Cara beli sahaja yang berbeza, tetapi outputnya tetap sama iaitu SEMUANYA ADALAH EMAS FIZIKAL!

Saya amat suka dengan belian secara akaun emas GAP. Kenapa?
Sebab utama adalah saya boleh buat belian secara sikit2, ansur2, kadang2, jarang2 dan dpt disimpan terus dlm btk akaun. Yang paling best adalah KADAR SPREADNYA FLOATING IKUT JUMLAH GRAM TERKUMPUL.
Cthnya:
Katakan saya mula simpan 1gram emas, spreadnya 8%, then tambah pun tambah punya tambah jadilah 20gram, maka spread emas saya sudah berkurang kpd 7%. Dan sehinggalah tersimpan sebanyak 250g, spread emas saya terus mengecil menjadi 4.5%. MAKIN KECIL SPREAD MAKIN CEPAT SAYA DAPAT UNTUNG!

Kemudahan Gold Accumulation Program ( GAP ) Public Gold :

  • Patuh Syariah.
  • Secara ringkasnya, ini kemudahan GAP Public Gold untuk penyimpan emas:
  • Boleh beli emas ketulenan 999.9 dengan bajet minimum 1 gram atau RM100 ( tiada komitmen nak beli/jual – boleh ikut kemampuan/masa anda ).
  • Simpan emas dengan Public Gold secara percuma! Tiada yuran simpanan dikenakan.
  • Boleh tambah simpanan emas dengan gandaan 1 gram atau RM100 pada bila-bila masa.
  • Boleh keluarkan emas fizikal (gold bar 999.9) serendah 1 gram di mana-mana 18 cawangan Public Gold seluruh Malaysia tanpa had atau boleh request POS ke rumah.
  • Baki minimum 1Gram sentiasa ada dalam akaun. Boleh keluarkan semua emas yang kita simpan tu pada bila-bila masa ( di kira tutup akaun ).
  • Uruniaga 24 jam sehari, 365 hari setahun. Boleh beli secara online, dan jual pun secara online.
  • Setiap pengeluaran emas fizikal di cawangan luar Penang akan dikenakan caj “transportation cost” / Gold Premium sebagaimana beli emas fizikal Public Gold yang lain. Kalau tak keluarkan emas tu secara fizikal, tak dikenakan.

Gold Premium

Siapa Yang Bermanfaat Dengan GAP?

Saya nampak, GAP Public Gold ni sangat bermanfaat bagi siapa yang:

  • Nak mulakan simpanan emas, tapi bajet kecil.
  • Nak simpan emas, tapi risau nak simpan sendiri.
  • Nak beli emas Public Gold, tapi menetap di overseas atau tinggal di tempat yang jauh dari pejabat Public Gold.
  • Nak beli emas secara konsisten dengan bajet sekitar RM100 – RM200 sebulan. Mungkin boleh jadi alternatif simpanan masa depan anak-anak dengan bajet RM100 – RM200 sebulan setiap anak.

Panduan Beli Emas Dengan Buka Akaun Emas GAP

Bagi siapa nak beli emas melalui kaedah GAP, ini langkahnya:

Langkah #1 : Daftar Akaun ( utk dapatkan PGKod sendiri )

atau saya bantu WhatsApp maklumat di bawah ( contoh ) :

Sabri Ahmad (nama penuh)
800328112020 (no. ic)
010789916 (no. telefon)
support@emaskini.com (email)
Negeri :
Introducer : Sabri Ahmad / PG000428

Langkah #3 : Login Akaun Emas ( Selepas dapat PGKod )

Login di webiste menggunakan Username : PGKod , Password : seperti dalam email yang di hantar . Selepas login klik menu MYGAP , New Site dan klik PURCHASE untuk transaksi belian ( seperti gambar di bawah ). Sistem akan paparkan secara automatik harga semasa ( Boleh bayar online ( FPX ) atau Bank In ).

Contoh Akaun GAP

Berapa banyak kena bank-in?

Jika menggunakan mesin atm / kaunter bank sebelum bank in, semak dulu harga per gram di website Public Gold. Harga GAP disemak sehari sekali. Harga dikemaskini jam 12.00 malam setiap hari.

emas pg 1 gram

WhatsApp ke +6010-7890916

Nota : Kalau anda baru pertama kali beli emas Public Gold, boleh letak nama saya . Penting letak introducer supaya dealer boleh bantu permudahkan urusan (secara percuma) kalau-kalau ada apa-apa yang perlu follow-up dengan Public Gold. Kalau nak letak nama saya sebagai introducer, kod saya PG000428, Sabri Ahmad.

Mudahkan mempunyai simpanan emas setiap bulan.Sebarang hubungi saya.Masih ragu-ragu untuk buka akaun emas , saya boleh tolong uruskan buat kali pertama dan proses seterusnya akan di ajar sebaik mungkin.InshaAllah.

Sabri Ahmad
PG000428
Master Dealer Public Gold
010-7890916 ( Call/SMS/WhatsApp )

20 comments

  1. Salam tuan,

    Pertanyaan tentang akaun GAP. Apakah jaminan akaun ini jika pada masa akan datang Public Gold tidak lagi beroperasi (tutup)?

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *