Jadikan 20K Saving Anda Sambil Berniaga Emas

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua peminat blog emas yang agak glamour di Malaysia :).Mungkin ramai yang mengenali emaskini.com tetapi tidak ramai yang mengenali tuan punya emaskini.com.Biarlah sahabat tidak mengenali saya , asalkan perkongsian ilmu/info yang berguna dalam emaskini.com dapat memberi manfaat kepada sahabat semua.

Baiklah , boleh dikatakan agak lama saya tidak mencoret sepatah dua kata mengenai emas di blog ini.Alhamdulillah , hari ini semakin ramai yang mula buka minda mengenai fungsi dan kepentingan menyimpan aset dalam bentuk emas dan perak.Semoga hari esok lebih ramai yang buka minda mengenai fungsi dan kepentingan menyimpan aset dalam bentuk emas dan perak.

Ilmu yang kita miliki tidak berguna jika kita tidak menyebarkannya , jangan biarkan ilmu yang berguna terkubur bersama kita.Sampaikan pada mereka yang belum mengetahuinya.Mungkin anda tidak akan menerima balasan dari segi wang ringgit tetapi InsyaAllah anda akan mendapat balasan setimpal dari Allah Taala.

Berbalik pada topik asal kita pada hari ini mengenai “Jadikan 20K Saving Anda Sambil Berniaga Emas”. Untuk makluman semua , Public Gold telah melanjut promosi bergelar Dealer rasmi Public Gold dengan modal RM20K sehingga hujung tahun ini.Kalau bukan dalam keadaan promosi , untuk bergelar Dealer rasmi Public Gold adalah beli satu gold keluaran Public Gold iaitu 100 gram 1 keping , 50 gram 2 keping , 20 gram 1 keping , 10 dinar , 5 dinar dan 1 dinar mengikut harga semasa.

So rebutlah peluang keemasa ini sebelum terlambat.Jadikan 20K sebagai simpanan anda sambil berniaga.Apa yang perlu anda lakukan adalah pilih product gold mengikut citarasa asalkan nilainya tidak kurang dari 20K.Anggaplah belian emas ini sebagai saving untuk masa depan sambil berniaga.Saya sendiri bermula dengan niat saving untuk diri sendiri.

Istimewanya saving dalam bentuk emas adalah “nilainya tidak perlu ditambah seperti tambah duit fiat dibank tetapi nilainya bertambah secara automatik”.Sebagai contoh :
Anda mempunyai duit fiat bernilai RM1000.00 dibank , untuk menjadikan angkanya RM2000.00 anda perlu tambah dengan duit fiat lain.Tetapi jika anda mempunyai simpanan emas bernilai RM1000.00 , anda tidak perlu tambah dengan duit fiat lain kerana nilainya akan sentiasa bergerak ke angka RM2000.00 dan seterusnya.

Cukuplah celoteh saya pada kali ini , jika berminat bergelar Dealer rasmi Public Gold dibawah rangkaian Emaskini , bolehlah hubungi saya ditalian 019-9561641.

8 comments

  1. Duit yg tidak disandarkan pada logam berharga
    Tiada nilai sebenar seperti duit kertas kita sekarang.
    Nilai ditentukan oleh kerajaan dan bukannya nilai intrinsic wang itu sendiri.

    [Reply]

  2. cite2 ni menambah minat saya nak mendalaminya.tapi camana lah nak start yer….tak brapa nak paham juga mcm mana leh dpat lbh kalu dah beli simpan.ke saya salah pahm …kita kena jual apa yg kita ada ke?

    [Reply]

  3. saya pon tak brapa paham,cuma yg paham,kita beli emas masa murah cth 1dinar=RM648,kata la for the next 2mnth harga jadi 1dinar=RM700,dlm masa 2bulan tu kita study la kaw2 skit pasal emas nih,pastu kita citer la kt kengkawan psl emas,kalo diorg bminat kita jual 1dinar=RM700,untung la RM52,tu kalo 1dinar,kita nampak sikit tapi kalo kita ada 100gm or 20dinar???hmm kira sendri je lar..penin teman memikiornya…tu yg saya paham la,kalo tak jual pon tak rugi coz kita masih lg ada emas tu…cewah ckp cam dealer je padahal ada 1dinar jer…hihi

    [Reply]

  4. bumper-ambe pun suka dgn ilmu hisab kimi tu…bijak memang bijak..tu baru asa tu…ada lagi peringkat ke2 and seterusnya tuh

    [Reply]

  5. Dgn modal 5k anda blh dpt emas yang bernilai 15k?BOLEH…Marilah kita kongsikan ILMU ini…”SHARING IS CARING” kalau berminat call me 0193043198

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *