Sistem Gadaian Islam Dari Public Gold Group ( Ar-Rahnu )

Public Gold Group selaku pelopor dan peneraju terbesar platform pelaburan emas dan perak secara fizikal di Malaysia telah bekerjasama dengan Koperasi Dagangan Emas Bhd (KDE) untuk menerima gadaian emas dan perak.

Nilai gadaian (Nilai Marhun) adalah berdasarkan harga semasa produk emas dan perak keluaran Public Gold pada ketika gadaian dilakukan dan ianya dikira dari harga “PG Sell” produk tersebut. Bagi setiap produk emas margin pinjaman tunai yang ditawarkan adalah 70% dari harga PG Sell bagi setiap jenis produk yang digadaikan. Bagi setiap produk perak pula margin pinjaman yang ditawarkan adalah sebanyak 50% dari harga PG Sell produk yang digadaikan.

ar rahnu public gold

Upah simpan bulanan yang dikenakan adalah 1% sebulan, dan tempoh gadaian adalah selama 6 bulan + 2 bulan + 2 bulan.Ini adalah satu-satunya Arrahnu yang menerima Perak sebagai gadaian . Ini membuktikan Public Gold bukan sebuah company pelaburan emas jangkamasa pendek.Public Gold terus berkembang dari satu tahap ke satu tahap bagi melindungi hak anda melalui emas dan perak.

One Response so far.

  1. […] tahun 2012 , Public Gold menjalin kerjasama dengan Koperasi Dagangan Emas Bhd ( KDE ) . Setelah 5 tahun berkerjasama , kini tiba giliran orang Kelantan menikmati kemudahan gadaian secara […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.