Tidak Percaya Beli Emas Cara Online

Salam emas buat sahabat semua….Mungkin ramai dikalangan kita masih tidak mempercayai sistem pembelian secara online.Sebagai contoh , anda ingin membeli emas dari secara online @ jarak jauh @ internet bangkin tetapi tidak mempercayai saya ( takut kena tipu ) .Sikap seperti ini amat bagus sekali kerana ini dapat mengelak diri anda tertipu oleh bermacam-macam skim penipuan.

Disebabkan skim penipuan , skim yang jujur seperti ini juga mengalami tempias yang sama . Sebagai contoh kejadian yang berlaku pada saya hari ini.Seorang pembeli emas ingin membeli emas , tapi beliau takut untuk membuat bayaran ke akaun saya kerana takut ditipu.So untuk mengelak ketakutan tersebut saya menyuruh beliau membuat bayaran terus ke akaun Public Fine Gold namun beliau lebih takut…..Mungkin syarikat lebih banyak dari perseorangan yang menipu……

So disini saya ingin memberi sedikit panduan dari ditipu di internet @ bayaran secara online.Perkara yang perlu dikaji dan dilihat adalah adakah tuan punya website/blog tersebut mempunyai no contact / no hp , gambar.So anda hubungi no tersebut dan pastikan samaada betul atau tidak blog/website milik beliau dan gambar yang ada dalam blog/website tersebut miliknya.

Langkah kedua adalah melalui kaji selidik di internet samada syarikat tersebut betul menyediakan perkhidmatan tersebut seperti Public Fine Gold lakukan dengan menjual emas dan dinar.Anda boleh membaca pendapat / ulasan / testimoni pengguna di forum atau pun blog.

Jika melakukan perpindahan duit , pastikan no akaun yang diberi sama dengan nama individu tersebut atau pun nama syarikat.Simpan slip tersebut sebagai rujukan untuk anda guna di kemudian hari seperti membuat laporan polis jika ditipu.

So saya harap tip diatas dapat memberi sedikit panduan untuk membeli emas / dinar dari saya.So sesiapa yang ingin mengenali saya sila lihat gambar saya bersama Branson , Pokli dan En Syukor.

Kemana perginya hamba Allah Taala yang ingin membeli emas tersebut.Saya bagi kepada agen yang berdekatan dengan beliau untuk mendapatkan emas / dinar dari tangan ke tangan.Yang penting beliau mendapatkan emas / dinar demi kepentingan bersama.

2 Responses so far.

  1. […] : Tidak percaya beli emas / dinar secara online dengan saya sila baca artikel ini. Posted in Cerita Emas Tags: beli dinar, beli emas, cara beli dinar, cara beli emas, jual beli […]

  2. […] p/s/s : Tidak percaya beli emas / dinar secara online dengan saya sila baca artikel ini. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *