Tiga Kaedah mudah beli emas public gold

Public Gold menyediakan satu platform yang lengkap kepada kita bagi memudahkan urusan simpanan dan pelaburan emas, kita mempunyai pilihan mengikut bajet kita melalui 3 kaedah mudah:

Gold Accumulation Program (GAP):
Beli emas dan kumpul gram emas di dalam akaun GAP mengikut bajet yang kita ada dan boleh keluarkan emas fizikal yang besar terus.
Kaedah ini membolehkan kita jimat duit caj premium dan untung pada spread yang rendah. Gram emas dalam akaun boleh dikeluarkan emas fizikal di 17 cawangan Public Gold. (tiada caj buka akaun dan caj upah simpan).

Outright Purchase:
Beli emas mengikut bajet yang kita ada, pembelian secara terus lebih jimat jika dibeli emas fizikal yang besar terus.
Boleh lock harga secara online, buat bayaran secara online atau di cawangan Public Gold dan terus buat balik emas fizikal simpan sendiri.

Syariah Easy Payment Purchase (SEPP):
Beli emas ikut pada harga hari ini dan bayar ansuran sebanyak 4 kali atau 10 kali, kaedah ini membolehkan kita dapat lock dan beli emas dengan harga murah dengan bajet yang rendah walaupun harga emas naik.
Bayaran boleh dibuat secara online, selesai semua pembayaran ansuran kita boleh buat ambil emas fizikal di 17 cawangan Public Gold.


Tiga Kaedah Beli Emas Public Gold

Kesimpulannya kita boleh beli emas serendah 0.5g sehingga 1000g bargantung kepada bajet kita. Setiap kaedah ini ada kelebihan tersendiri yang sesuai dengan poket dan matlamat kita dengan emas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.