Untung RM742 Dalam Masa 10 Hari Hasil Menyimpan Gold

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.Sebelum saya bercerita mengenai tajuk kita pada hari ini , saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia ke-53 yang bakal tiba tidak lama lagi dan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yang akan tiba pada hari Rabu nanti.Sempena bulan Ramadhan yang bakal tiba , saya memohon ampun dan maaf dari hujung kaki hingga hujung rambut jika ada salah dan silap secara tidak sengaja @ tidak sengaja.



Baiklah berbalik pada topik asal kita pada hari ini mengenai “Untung RM742 Dalam Masa 10 Hari Hasil Menyimpan Gold”.Betul awk , saya tak tipu” , kata salah seorang penyimpan emas.Untuk membuktikan cerita ini , saya sertakan bukti dalam bentuk gambar yang dicapture oleh saya sendiri.

Harga Belian Goldbar Pada 28 Julai 2010 :
Godlbar 50g = RM6,720.00
Goldbar 100g = RM13,378.00
Total = RM20,098.00

Harga Belian Godlbar Pada 8 Ogos 2010 :
Goldbar 50g = RM6,968.00
Goldbar 100g = RM13,872.00
Total = RM20,840.00

Untung Bersih :
RM20,840.00 – RM20,098 = RM742.00

So mengapa anda semua masih mengatakan tidak pada emas ? Katakan YA pada emas 🙂 . Jika berminat memiliki gold boleh hubungi saya @ agen Emaskini Trading yang berdekatan.

12 comments

  1. salam…..harga emas naik sampai 37 % setiap tahun pun still kecik lagi bagi pelabur emas…..beza harga we sell dengan we buy tu tinggi sngat…..x bermakna dapat 37% bro……
    contoh pengiraan saya buat

    Harga we sell Goldbar Pada 28 Julai 2010 :
    Godlbar 50g = RM6,720.00
    Goldbar 100g = RM13,378.00
    Total = RM20,098.00

    Harga we sell Goldbar Pada 11 ogos 2010 :
    Godlbar 50g = RM6,544.00
    Goldbar 100g = RM13,097.00
    Total = RM19,641

    total susut nilai=RM20,098-RM19,641=RM457……

    [Reply]

  2. salam..

    Harga we sell Goldbar Pada 28 Julai 2010 :
    Godlbar 50g = RM6,720.00
    Goldbar 100g = RM13,378.00
    Total = RM20,098.00

    Harga we sell Goldbar Pada 12 ogos 2010 (9.19 am):
    Godlbar 50g = RM6,903.00
    Goldbar 100g = RM13,742.00
    Total = RM20,645

    total untung =RM20,645 – RM20,098 = RM547

    [Reply]

  3. Salam

    Kira betul2 jangan main hentam aje

    Harga kau BELI berapa?
    10 hari lepas tu harga emas naik, berapa harga kau dapat JUAL!

    Beza harga we sell dengan we buy tu tinggi sangat.U betul suhaimi

    [Reply]

  4. untuk yang menjadi dealer emas untung la…sebab dorang nie pakai harga “we sell”bg yang jadi pelabur nie…dalam masa 10hari x kan untung malahan susut nilai spreead yang dikenakan…..

    [Reply]

  5. actually kater sabri betul..kalau kita letakkan diri kita as pembeli memanglah untung xbanyak..letakkan diri sebagai penjual..maksudnya amik harga we buy -we sell bukan we sell- we buy…klu sennag nak fham..

    Harga Belian Goldbar Pada 28 Julai 2010 :
    Godlbar 50g = RM6,720.00

    Harga Belian Godlbar Pada 8 Ogos 2010 :
    Goldbar 50g = RM6,968.00

    itu maksugnya harga belian kan?kita beli dari gold bar..kalau dia beli agak2 brape..mesti dalam 6400 kan?ok..itu gold bar yang beli..so kita wat sama..beli dari org..letak harga lebih..maksudnya dalam 6500 kita beli emas dari orang..so kita le jual ikut harga gold bar 6720..2 bulan kemudian….

    Harga Belian Goldbar Pada 20 september 2010 :
    Goldbar 50g = RM7,195.00

    tapi kurangkanlah sket..kita jual dalam 7,100 ke..so,

    RM 7,100 – RM 6720..
    = RM 380 bagi emas 50g dlm masa 2bulan…itu konsep we buy-we sell..klu konsep ikut harga we sell-we buy

    Harga Belian Goldbar Pada 28 Julai 2010 :
    Godlbar 50g = RM6,720.00

    Harga Belian Godlbar Pada 8 Ogos 2010 :
    Goldbar 50g = RM6,968.00

    so kita beli harga 6720..pastu kononlah jual kat dier balik…2 bulan kemudian..

    Harga jualan Goldbar Pada 20 september 2010 :
    Goldbar 50g = RM6,799.00

    total profit = RM 6799- 6720 =RM 79…

    so,yg penting kita nak letakkan diri kita di pihak pembeli @ penjual..sbb tu penjual emas kaya…fikrikanlah..:)

    [Reply]

  6. xpun yang senang nak faham…
    harga belian Godlbar Pada 8 Ogos 2010 :
    Goldbar 50g = RM6,585.0

    Harga jualan Godlbar Pada 21 September 2010 :
    Goldbar 50g = RM7,195.00

    ok..anda beli dari org.beli mahal sket..beli 6,700 contonhnya…pastu anda jual murah sket…RM 7,000 ke..masih untung RM 300 kan?:)

    [Reply]

  7. Eeem pokoknya jadi peniaga bukan hanya pelabur. Meniaga apa pun pulanganya agak tinggi. Balik pada isu meniaga emas modal 20k tempoh masa 10 hari untungnya RM700 purata RM70/hari dikira kecil kalau dibandingkan dgn perniagaan lain cth meniaga bundle kat pasar malam modal 5k tempoh 1 hari purata untung 500/hari. Dalam konsep pelaburan selamat dan jangkamasa panjang serta mereka yang ada lebihan duit, Simpanan emas ni boleh dipertimbangkan. Dalam konsep perniagaan… modal tinggi.. untung kecil

    [Reply]

  8. macam mana saya boleh dapat satu account yang boleh untung duit dekat online?!saya ingin keluarkan rm 2000 untuk support….T.Q

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *