Aku Takkan Beli Emas Kerana Aku Tahu..

Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada semua peminat emas dan penentang emas.Mungkin hari ini anda seorang penentang emas , esok tidak mustahil anda salah seorang peminat emas.Kalau sebelum ini saya asyik bercerita tentang kebaikkan emas (ada sesetengahnya dah jemu mendengar tentang kebaikkan emas ) , so hari ini apa kata kita selongkar apakah keburukan di sebalik emas.Mesti ada keburukan.Apa kata kita sama-sama cari keburukan yang ada pada emas? Mungkin Pak Cik yang sedang termenung dibawah ada jawapan ;

gambar sekadar hiasan sahaja – source makin hari makin tua


Mengikut kata Pak Cik diatas , beliau belum dapat menyenarai keburukan emas.Yang beliau tahu , emas tidak boleh dimakan :) tapi boleh digunakan sebagai pertukaran untuk mendapatkan makanan.Saya sendiri juga masih mencari keburukan emas….so kita sama-samalah fikir.Sebagai mengakhiri coretan ini , boleh tak saudara semua sambung ayat dibawah mengikut citarasa sahabat….

Aku Takkan Beli Emas Kerana Aku Tahu ….. ……….. …….. ………..

2 Responses so far.

 1. aida says:

  ni je jwpan nya:
  Aku Takkan Beli Emas Kerana Aku Tahu duit aku dah nak habis beli emas. tinggal nak makan& pakai je lagi.. nanti ade duit, aku beli lagi..

  [Reply]

 2. Abu Ammar says:

  Aku Takkan Beli Emas Kerana dalam hadis riwayat Muslim (kalau tak silap), Nabi di akhir hayatnya bertanya kepada Siti Aisyah, brp banyak harta yang dia tinggal?? Jawab Siti Aisyah: 8 dinar (kalau tak silap).. Sabda Nabi SAW: sedekahkan semua kerana aku tidak ingin dipertanggungjawabkan tentang harta itu di depan Allah.. renung-renungkan..

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published.