Daftar Online Sebagai Penyimpan / Pelabur / Peniaga Emas dan Perak Public Gold

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua sahabat yang mengunjungi EmasKini.Com . Sudah hampir 4 tahun Public Gold International Bhd ( Public Gold ) wujud di Malaysia.Public Gold merupakan satu-satunya syarikat jual beli emas dan perak yang mempunyai kilang sendiri yang mana fokus utamanya adalah platform pelaburan emas dan perak fizikal no 1 di Malaysia.

Alhamdulillah , sudah hampir 3 tahun saya ( Sabri Bin Ahmad ) yakni pengasas EmasKini.Com bergelar Master Dealer Public Gold.Sejak mengenali emas dan perak melalui Public Gold banyak perubahan yang berlaku.Bermula sebagai penyimpan emas dan perak , seterusnya sebagai pelabur emas dan perak berakhir dengan peniaga emas perak Public Gold.Setakat hari ini belum ada syarikat yang boleh menyaingi Public Gold sebagai platform pelaburan emas perak fizikal terbaik di Malaysia.

Salah satu kelebihan yang ada pada sistem Public Gold adalah proses jual beli boleh dilakukan secara online tidak kira masa ( 48 jam , 365 hari ) . Maknanya disini , anda boleh melakukannya sendiri tanpa melaui orang tengah.

Sebagai contoh harga emas turun pada 2 pagi , anda hanya perlu login menggunakan akaun anda dan lakukan transaksi “lock price buy” / beli .Setelah anda lock price , secara automatik sistem Public Gold akan hantar sales order ke email.Lakukan bayaran secara online ( internet bangking ) , cash deposit machine atau kaunter bank.Email/fax slip payment tersebut kepada Public Gold dan ambil item emas /perak yang anda beli tadi dicawangan Public Gold yang berdekatan.

Andai kata pukul 2 pagi harga emas naik dan anda ingin menjualnya , anda hanya perlu login ke akaun anda dan lakukan proses “lock price sell” / jual . Setelah anda “lock price sell back” , secara automatik sistem Public Gold akan hantar sales order sell back ke email.Pada keesokan harinya , anda perlu membawa item tersebut ke cawangan Public Gold yang berdekatan untuk melengkapkan proses jual.Setelah pihak Public Gold menerima item tersebut , Public Gold akan melakukan proses bayaran terus ke akaun bank anda pada keesokan harinya.

Kesimpulannya , sistem ini cukup mudah dan cepat tanpa melalui orang tengah tidak kira masa dan keadaaan asalkan ada akses internet samada melalui komputer atau handphone.

Adakah anda sudah mempunyai akaun di Public Gold ? Jika belum anda boleh daftar/register percuma di website Public Gold.Klik menu Register dan isi maklumat yang diperlukan , dalam ruangan Introducer , Introducer Name dan Introducer Mobile seperti maklumat dibawah :

Introducer : PG000428

Introducer Name : Sabri Bin Ahmad

Introducer Mobile : 010-7890916

Contoh print screen borang online Publi Gold.

 

3 Responses so far.

  1. Daftar Online Sebagai Penyimpan / Pelabur / Peniaga Emas dan Perak Public Gold | EmasKini.Com…

    Alhamdulillah , sudah hampir 3 tahun saya ( Sabri Bin Ahmad ) yakni pengasas EmasKini.Com bergelar Master Dealer Public Gold.Sejak mengenali emas dan perak melalui Public Gold banyak perubahan yang berlaku.Bermula sebagai penyimpan emas dan perak , set…

  2. […] mengaut keuntungan menggunakan emas dan sistem yang disedia oleh Public Gold.Jika berminat boleh register percuma sebagai pelanggan / dealer Public Gold secara online. Register percuma , nak gold or silver baru kena […]

  3. […] tamat program tersebut.Ini bermakna program ini adalah PERCUMA.Mereka yang sudah mempunyai akaun online Public Gold boleh membuat tempahan secara online . Jumpa […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.