Mudahnya Pasif Income Bersama Public Gold

Artikel ini tulis berdasarkan pengalaman bersama Public Gold sejak 2009 lagi.Sehingga hari ini Public Gold tanpa gagal membayar saya setiap bulan.Dalam buku “Rich Dad, Poor Dad” karangan Robert Kiyosaki membahagikan income/pendapatan terbahagia kepada dua kategori iaitu:

pasif income public gold

AKTIF INCOME ialah income yang kita perolehi apabila kita bekerja, manakala PASIF INCOME ialah income yang kita terus dapat sekalipun kita sudah tidak bekerja.

Contoh PASIF INCOME ialah royalti, duit sewa rumah atau lot kedai, komisyen dari sumber pendapatan sebagai agen (Public Gold, Insurans, Unit Amanah) yang diperolehi.

Kebanyakkan daripada kita mempunyai aktif income iaitu dari sumber pekerjaan masing-masing tapi tidak ramai yang memiliki pasif income.

Dalam keadaan ekonomi yang semakin mencabar dan banyak persaingan sekarang, saya fikir kebergantungan kepada hanya aktif income semata-mata sangat berisiko.Apa akan berlaku jika tiba-tiba anda dibuang kerja atau company kita bankrap. Aktif income akan terputus dengan tiba-tiba.

Sekalipun mungkin company kita kukuh dan tidak akan bankrap, adakah income aktif kita cukup untuk keperluan bulanan sara hidup termasuk membuat pelaburan dan sebagainya ?So fikir-fikirkan supaya kita sentiasa bersedia agar income kita tetap berterusan sekalipun kita tidak aktif dalam bidang pekerjaan.

Bagaimana Bina Pasif Income Bersama Public Gold ?

kenapa public gold

Intro Public Gold

Public Gold ini adalah syarikat tempatan yang menjalankan urusan jual beli emas dan perak fizikal mengikut harga pasaran semasa dunia.Public Gold ditubuhkan pada tahun 2008 milik Public Gold Marketing Sdn. Bhd. beribu pejabat di Plot 21, Technoplex Medan Bayan Lepas, Taman Perindustrian Bayan Lepas, Phase IV, 11900 Bayan Lepas, Penang.Public Gold mempunyai 18 cawangan diseluruh negara memudahkan urusan membeli dan menjual emas. Terkini Public Gold telah melebarkan sayap perniagaan emas dan perak di Singapura dan Indonesia.

Sejak 2008 , Public Gold menawarkan peluang perniagaan jual beli emas fizikal . Dengan belian dalam jumlah tertentu , layak sebagai Dealer Public Gold ( Usahawan Emas ) . Sebagai Dealer Public Gold , anda diberi insentif 1% – 2% ( mengikut pangkat ) dalam bentuk RM daripada jumlah belian peribadi / pelanggan anda.

Mudahnya Bina Pasif Income Public Gold .

Setiap Dealer Public Gold akan diberi kod pengenalan diri.Contoh kod pengenalan diri saya adalah PG000428 ( kod ini saya pakai sejak 2009 lagi ) .Mengapa saya katakan Mudahnya Bina Pasif Income Public Gold ? Dengan perkembangan dunia teknologi sekarang , bisnes boleh dilakukan di hujung jari.

Anda hanya perlu “rekemen”/perkenalkan Public Gold kepada sesiapa sahaja . Setiap kali berlaku transaksi belian , anda menerima insentif 1% – 2% daripada jumlah belian sampai bila-bila.

Katakan dalam tempoh 1 tahun anda berjaya kenalkan kepada 100 orang pelanggan.Setiap kali 100 pelanggan tersebut membuat sebarang belian , anda menerima insentif.Contoh ;

100 orang beli 2Gram pada bulan Mei ;

2gram X 100 orang = 200gram X RM178 ( 8 Mei 2016 ) = RM35,600.00

Jumlah Insentif Anda Terima = RM35,600.00 X 2% = RM712.

Pada bulan berikutnya daripada 100 orang , hanya 50 orang sahaja buat belian . Maka insentif bakal anda terima 2Gram X 50 orang = 100gram X Nilai Semasa = Jumlah X 2% = XXX.00

Nota : Dealer ( 1%  ) , Priority Dealer ( 1.5% ) , Master Dealer ( 2% ).

Bestkan , anda hanya kerja sekali sahaja ( perkenalkan ) tapi income yang bakal anda terima sampai bila-bila.Bukannya susah nak perkenalkan Public Gold , sekarang kan zaman sosial . Ada akaun Facebook dah boleh mula ditambah lagi sokongan daripada syarikat sendiri.Nak ke tak nak jer.Ketika artikel ini di tulis , ada promosi dari Public Gold.

Promosi Bulan Mei 2016 Sebagai Dealer Public Gold.

promosi pubic gold mei 2016

Beli 5 set Gold Bar 999.9 yang Limited Edition ( RM11,000 ) , anda layak didaftar menjadi Public Gold Authorised Dealer.

1 set harga promosi cuma RM2,200 , ( harga asal = RM 2380). Modal tanpa promosi , mesti beli emas dalam jumlah melebihi RM30K untuk layak sebagai dealer.

Dalam 1 set tu, anda akan dapat :

(1) Public Gold Museum – 0.5 gram
(2) Kids on Bicycle – 0.5 gram
(3) Skippy – 0.5 gram
(4) Hari Raya Aidil Fitri 2016 – 0.5 gram
(5) Classic – 1 gram
(6) Birthday – 1 gram
(7) Wedding – 1 gram
(8) Baby Shower – 1 gram
(9) Love – 1 gram
(10) Year of Monkey CNY 2016 – 1 gram
(11) Prosperity – 1 gram
(12) Setengah Dinar – 1 gram

Nota : Dealer Public Gold di bekalkan bahan promosi secara offline dan online . Link affiliate official Public Gold ( sesiapa yang berdaftar melalui link affiliate akan jadi pelanggan anda ).

Nota : Atas inisiatif saya sendiri , bantu seramai yang mungkin . Saya berbesar hati menawarkan website peribadi percuma sebagai salah satu tools marketing . Contoh website bakal anda terima www.publicgold.biz/p/pg000428.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.