We Accept Dinar dan Dirham

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua….Saya baru selesai menonton rancangan di TV 9 iaitu Halaqah yang membicara soal “KEAJAIBAN AZAN”.Kalau kita kaji dah hayati memang terselindung seribu makna disebalik laungan Azan.Antara tip yang saya rasa perlu untuk saya kongsi disini yang mana disampaikan oleh panel iaitu “terapi Azan”.Cuba amalkan dalam kehidupan seharian dengan laungan Azan di telinga.Cuba sahabat semua lakukan sebelum tidur iaitu tutup lampu dan dengar laungan Azan dan tidur.Apa yang akan berlaku ?

Baiklah , sekarang saya akan mengupas mengenai penggunaan dinar dan dirham sebagai matawang.Saya begitu tertarik dengan usaha yang dilakukan oleh sebuah syarikat tempatan iaitu NUBEX.NUBEX adalah singkatan dari Nusantara Bullion Exchange iaitu salah satu platform jual beli emas di Malaysia.NUBEX menjual produk dari Emirates Gold DMCC Dubai dimana memiliki refinery sendiri dalam menghasilkan emas dalam bentuk gold bar dan dinar muslim.Apa yang syarikat ini lakukan adalah mempromosi penggunaan dinar dan dirham sebagai matawang ( banner We Accept Dinar & Dirham ) .Saya menyokong 100% usaha murni ini bagi merealisasikan penggunaan dinar dan dirham.Soalan saya pada mereka yang berkenaan , semua jenis dinar diterima sebagai payment ke ?

Dua tiga hari yang lepas saya ada membuat pesanan.Alhamdulillah proses tempahan dan layanan dari staff NUBEX amat bagus sekali.Di coretan ini saya ingin memberi sedikit pandangan mengenai lamanweb NUBEX.Kalau boleh wujudkan satu platform yang lebih mesra pelanggan bagi pengguna membuat tempahan secara online dan pastikan lamanweb NUBEX tidak mengalami proses “loading” yang tersekat-sekat @ lambat.Bagi mereka yang ingin mendapatkan product dinar muslim sebagai koleksi@matawang boleh hubungi saya ( stock terhad ) atau layari website NUBEX / blog NUBEX.

Bagi saya , product emas yang dijual oleh NUBEX , lebih sesuai dijadikan koleksi/simpanan/matawang manakala product Public Fine Gold lebih kepada simpanan/pelaburan.So bagi mereka yang ingin mendapatkan product PG / jadi agen boleh hubungi saya atau agen saya yang berdekatan.

Sebelum saya sudahi coretan saya ini , apa kata kita dengar dan hayati video Azan Di Dunia Tanpa Henti Sehingga Hari Kiamat.

One Response so far.

  1. Dila966 says:

    salam hormat,
    sy juga tdk ketinggalan utk mengikuti siaran Halaqah di TV9. Kupasan mengenai azan diterjemahkan secara saintifik. Cuba diamalkan terapi azan (sambil tangan diletakkan di dada kita) sebelum tidur & sebelum keluar bekerja, & cuba perhatikan apa yg terjadi waktu tidur kita @ waktu kerja kita. Jangan kita terlepas pandang ttg azan, ia bukan sekadar seruan utk solat tetapi boleh dijadikan sbg terapi dlm kehidupan seharian.

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published.