9 Responses so far.

  1. azman says:

    fahammm cikgu

    [Reply]

  2. Daneal says:

    Assalamualaikom.
    En Sabri.
    Orang melayu ni lambat nak pikap.kena baca ulang kali baru nak fahan. yang dia fikir nak untung cepat sebab tulah tegolek dog…………Tak apa selagi kita ada qudrat kita terang yang termampu agar orang kita sedar.kalau tak boleh juga suruh depa belajar pada orang tua yang walau pun pelajaran tak tinggi tapi ada wawasan.Pokok durian yang orang tua kita tanam seulas pun tak dirasa,anak2cucu yang melantak sampai tak ingat sejarahnya. ok en sabri jumpa lagi.

    [Reply]

    emas kini Reply:

    betul cakap Daneal..kalau orang dulu tanam pokok durian untuk diri sendiri , dia takkan tanam pokok durian begitu lah jugak dengan emas,,,jgn terlampau fikir untuk diri sendiri tetapi untuk generasi akan datang

    [Reply]

  3. sam says:

    adakah wang rm 10k dlm ASB tu nilainya akan sama dgn 10 tahun akn dtg??? org kita melihat duit hanya pd angka dan kuantitinya tp tidak pd nilai.. fikir2kn..

    [Reply]

    emas kini Reply:

    itulah yg menjadi masalah utama sekarang…kebanyakkan belum menghayati..emas adalah duit sebenar….

    [Reply]

  4. 2bz4money says:

    wang fiat masih digunakan secara berleluasa selagi 1World, 1Nation, 1Country tidak menjadi realiti..berdasarkan fakta sejarah dan projected gold value until your expected life, saya lebih selesa menyimpannya secara diversify satu hari nanti selepas memaksimakan ASB terlebih dahulu.

    [Reply]

    emas kini Reply:

    sy tidak pernah melarang-larang mana2 individu untuk melabur dalam ASB.Cuma sy menggalakkan kita semua mempelbagaikan pelaburan/simpanan

    [Reply]

  5. sm says:

    memang btol org melayu kte tau nk untung cepat…mcm paham tp xtau benda pn..duit ada dok simpan …kalo nk wat asb amek yg maksimum baaa.

    [Reply]

  6. jutawanemas says:

    emas tu x hilang..nk dwit fiat bleh gadai je..
    ada duit tebus la..tu jer..
    mna bleh hilang..

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *