Panduan Topup Emas Melalui Gold Accumulation Program Public Gold

Apa itu Gold Accumulation Program ( GAP ) ? Tambah emas dalam akaun GAP Public Gold tidak sesusah nak masuk kan duit ke akaun bank.Ada handphone atau komputer berserta talian internet sahaja dah boleh tambah aset emas dalam akaun GAP.Proses topup emas boleh di lakukan di mana-mana tanpa mengira masa.

Yang belum ada akaun emas fizikal ( Gold Accumulation Program ) Public Gold boleh rujuk panduan buka akaun GAP.Bagi mereka yang sudah mempunyai akaun emas GAP , jadikan ia sebagai landasan untuk didik diri sendiri menyimpan emas secara konsisten setiap bulan.

Berikut Panduan Tambah Emas Dalam “Gold Accumulation Program Public Gold” ;

Nota : Sebelum melakukan proses di bawah sila pastikan buat bayaran terlebih dahulu mengikut harga terkini dan simpan slip bayaran ( capture screen / file pdf ).

1 – Login di website Public Gold.

2 – klik menu “My GAP”.

3 – klik butang “Purchase”.

gap-sap-portal

4 – klik butang “Normal Payment”.

gap-sap-portal1

5 – Isi maklumat jumlah bayaran di *Purchase Amount , Reference Number dan Upload Slip Payment.Akhir sekali klik butang “Request”.

gap-sap-portal2

tambah-emas-gap

One Response so far.

  1. […] membeli emas GAP. Kalau dahulu pemilik akaun Public Gold yang ingin menambah jumlah gram emas hanya secara manual membuat pembayaran samada secara online banking atau manual pembayaran di kaunter atau pembayaran […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.