Incentive Yang di Janji Public Gold

Ini hanyalah catatan ringkas buat diri sendiri dan rakan-rakan seperjuangan.Alhamdulillah , hari ini 20 hb Januari 2015 . Apa yang istimewanya hari ini ? 20hb setiap bulan adalah hari istimewa buat agen Public Gold.Ia merupakan hari pembayaran incentive kepada semua agen yang berjaya melakukan jualan emas.

inventice-public-gold

Kalau tidak berjaya melakukan transaksi jualan , maka agen

tersebut tidak layak mendapat incentice.Sejak 5 tahun lebih saya bersama Public Gold , tidak pernah Public Gold tidak membayar hasil titik peluh saya melakukan promosi.Public Gold tidak pernah menjanjikan pulangan tetap setiap bulan kepada agen / pelanggan.Incentive yang dijanjikan mengikut pangkat agen ;

Master Dealer : 2% daripada jumlah jualan.
Priority Dealer : 1.5% daripada jumlah jualan.
Dealer : 1% daripada jumlah jualan.

*Incentive tersebut mengikut terma & syarat yang di tetapkan oleh Public Gold dan terpakai sehingga tarikh artikel ini ditulis.

Public Gold hanya mengeluar dan mengedar emas fizikal mengikut harga semasa dunia.Keuntungan / kerugian bergantung pada pergerakan harga emas.Tidak logik andainya , satu-satu company menjanjikan pulangan tetap setiap bulan jika melibatkan emas fizikal seperti yang dilakukan sesetengah syarikat yang akhirnya memakan diri pelabur/pembeli.

Mana mungkin tetap sedangkan pergerakan harga emas fizikal yang sekejap naik , sekejap turun.Tidak logik dek akal waras . Nasihat saya , berhati-hati sebelum melakukan tindakan. Baca dan kaji apa yang di tawarkan sebelum menyertainya.

Selamat Beramal.

Sabri Ahmad
Master Dealer Public Gold – PG000428
010-7890916

One Response so far.

  1. Pokli Pwm says:

    alhamdulillah….usaha anda yg sentiasa FOKUS akan di bayar hasilnya setiap bulan

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *