Rahsia 3P Emas

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pengungjung blog emas No 1 di Malaysia :) . Alhamdulillah sudah hampir sebulan kita mengharungi tahun baru iaitu tahun 2011.Semoga tahun ini membawa sinar baru dalam kehidupan sementara di dunia ini sebelum melangkah ke dunia kekal abadi.

Baiklah , setiap hari boleh dikatakan handphone saya tidak pernah membisu , asyik mengeluarkan bunyi panggilan dan sms.Waduh-waduh , memang penat untuk melayan tetapi seronok jika mereka yang membuat panggilan / sms ke 019-9561641 berpuas hati dengan layanan yang diberi.Berbagai ragam panggilan /sms yang saya terima , dari yang paling ok sehingga yang paling ko.

Mungkin sudah semakin ramai yang mula sedar kepentingan emas dan mungkin masih ramai yang belum sedar kepentingan emas.Diharap rakan-rakan seperjuangan terus berusaha untuk memberi info dan ilmu yang berguna untuk rakan-rakan diluar sana.Sebelum anda memiliki emas @ pergi lebih jauh dalam bidang emas , anda harus tanya pada diri sendiri :

Adakah aku ingin jadi Penguna Emas/Penyimpan Emas @ Pelabur Emas @ Peniaga Emas ?

Pengguna Emas/Penyimpan Emas – Bagi saya , penyimpan emas bermaksud membeli emas sebagai simpanan untuk masa depan atau membeli emas sebagai barang perhiasan ( barang kemas ) .

Pelabur Emas – Pelabur emas adalah mereka yang mengharapkan keuntungan dalam jangka masa tertentu.Sebagai contoh beli emas hari ini dan menjualnya bila ada keuntungan.

Peniaga Emas – Peniaga emas adalah mereka yang suka menjalankan perniagaan jual dan beli emas.

Berdasarkan tiga kategori diatas , dimanakah letaknya diri anda ?

Jika sebagai Pengguna emas/Penyimpan Emas – Anda Untung.
Jika sebagai Pelabur Emas – Anda Lagi Untung.
Jika sebagai Peniaga Emas – Anda Lebih Lagi Untung.

So anda semua sudah tahu dimana letaknya diri anda ? Bagi saya tidak kisah dimana letaknya diri anda semua , yang penting anda semua tahu fungsi dan kepentingan menyimpan asset dalam bentuk emas untuk masa depan yang lebih baik.Tentu anda semua masih tertanya-tenya mengenai tajuk artikel hari ini iaitu “Rahsia 3P Emas”.

Rahsia 3P Emas adalah gabungan huruf P didepan bagi perkataan Penyimpan Emas , Pelabur Emas dan Peniaga Emas.Hari ini saya akan bongkarkan rahsia bagaimana anda boleh jadi Penyimpan emas , pelabur emas dan seterusnya peniaga emas.So mari kita sama-sama bongkar rahsia ini di episode kedua “Rahsia 3P Emas”.Bersambung…….

One Response so far.

  1. masrini says:

    ishk,suspen crite nih,bersambung plak,harap2 xtggu lma sgt…ilmu wajib dikongsi..

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *