Panduan Beli Emas di EmasKini.Com

Salam sahabat emas dan dinar semua.Sebagai panduan semua , disini saya ingin menerangkan cara atau bagaimana ingin membeli emas /dinar secara online di Emas Kini dan selamanya.Semoga panduan ini dapat memberi gambaran jelas cara untuk membeli emas / dinar dengan saya secara online.Bagi mereka yang ingin membeli emas / dinar secara offline boleh terus berjumpa dengan saya ( bayar dan terus dapat emas / dinar )

Bagaimana Membeli Emas dan Dinar dengan Saya ( EmasKini.Com).

Tempahan Harga Emas / Lock Harga Emas.

Sila sila hubungi 010-7890916 ( Sabri Ahmad ) dan anda akan diberi harga terkini atau anda boleh lihat sendiri harga emas / dinar di bawah :

Harga Emas Public Fine Gold


Harga Dinar Public Dinar


Harga emas diatas dicampur dengan kos penghantaran seperti jadual dibawah :

Item (grams)

Transportation Cost for West Malaysia (RM)

Transportation Cost for East Malaysia (RM)

Gold Bar 20

10

20

Gold Bar 50

20

40

Gold Bar 100

30

60

Kilobar 1000

500

1000

Gold Coin 50

20

40

Setelah anda mendapat harga emas / dinar tersebut dan bersetuju membelinya , anda dikehendaki membuat bayaran dalam masa secepat mungkin.Bayaran mestilah sekurang-kurangnya 70% dari jumlah pesanan , ini bagi memastikan anda betul-betul serius untuk membeli emas.

Selepas itu , email / sms slip bayaran kepada 010-7890916 atau email ke support@emaskini.com

Maklumat Akaun Bank

Bank : Maybank
Penama : Emaskini Trading
No Akaun : 553010131811

 

p/s/s : Tidak percaya beli emas / dinar secara online dengan saya sila baca artikel ini.

15 Responses so far.

 1. […] saya harap tip diatas dapat memberi sedikit panduan untuk membeli emas / dinar dari saya.So sesiapa yang ingin mengenali saya sila lihat gambar saya bersama Branson , Pokli dan En […]

 2. […] bank….duit dalam akaun bank mesti ada untuk kehidupan seharian.Klik disini untuk panduan membeli emas dengan saya. Posted in Cerita Emas Tags: beli emas, emas harga murah, emas lebih baik duit kertas, motivasi […]

 3. […] ingin memiliki/beli goldbar/dinar dan barang kemas  klik pada link ini […]

 4. yusri says:

  salam, saya tertanya2..jika saya beli dari master dealer adakah pasti emas yang dibeli tersebut betul2 emas..apakah yang boleh menentukan emas yang dibeli adalah original atau palsu..

  [Reply]

 5. pesa says:

  mcm mn sy nk dapatkn dinar yang betul2..n di mn sy blh simpan dinar tersebut.

  [Reply]

 6. Sabri Ahmad says:

  memang kami jual dinar yang tulen – untuk mendapatkannya sila hubungi saya or agen yang berdekatan.tempat nak simpan terpulang pd tuan ler coz itu hak milik tuan.tq

  [Reply]

 7. asmah says:

  salam, sy nak tanya..kalau beli online, mcm mana sy nk dptkn emas tu? boleh pos ker? bukan salah ke pos benda2 berharga..

  [Reply]

 8. Sabri Ahmad says:

  saya x kan post , saya hantar sendiri / dealer / paun boleh ambil sendiri di cawangan yang berdekatan.

  [Reply]

 9. Pendekar says:

  Salam…dari apa yg saya tahu & belajar, jual beli emas secara online ini telah terjebak dalam bentuk riba yg dinamakan “riba nasiah”..

  Ini disebabkan proses bayaran, serah & terima tidak berlaku dalam 1 majlis…dimana pembeli telah membuat bayaran terlebih dahulu daripada menerima dinar/emas yg dibelinya..

  Bahkan sekiranya penyerah dilakukan sebelum daripada bayaran dibuat juga adalah tidak sah..

  Kaedah yg sah adalah sekiranya proses bayaran & serah terima emas berlaku dalam 1 majlis, maka itu sah di sisi syarak…

  Konsep “locking” harga juga dilihat bermasalah dari sudut syariah…apapun, para penjual emas sekalian, sila rujuk pakar dalam bab ini… di harapkan anda bukan sekadar menjadi master dealer, tetapi juga master dlm bab fiqh jual beli emas…

  Wallahu a’lam…

  [Reply]

 10. libon says:

  saya nak tanya yang mana satu cara supaya kita dapat untung yang banyak dan selamat dalam pelaburan Emas ini..? ada ka buka buku akaun emas di maybank or public bank lebih banyak keuntungan atau beli emas fizikal di mana2 kedai emas..? saya minat juga pasal pelaburan emas tepi info pasal pelaburan emas masi kurang..

  [Reply]

 11. MJY says:

  Salam Libon,

  (a) Yang mana satu cara supaya kita dapat untung yang banyak dan selamat dalam pelaburan Emas ini..?
  Pendapat peribadi saya, nak dapat untung banyak macam-macam cara (Beli bar 999, beli barang kemas 999/916, melabur dll: Lagi besar modal lagi tersengeh kita menikmati untungnya) tetapi pada ketika hari nak membeli itu, pastikan kita lihat harga emas jatuh paling minima berbanding hari-hari sebelumnya. Mesti kena cepat sebab biasanya dalam seminit/sejam/sehari kemudian, harganya akan naik lagi atau turun lagi. Walau apapun, nak tunggu hingga jatuh macam harga tahun 2000-2009 mungkin bagaikan pungguk rindukan bulan saja.

  Tentang selamat dalam pelaburang emas ini, susah nak jawab sebab Qorun pun ditelan bumi berserta emas-emasnya di zaman Nabi Musa. Emas ini akan menjadikan kita cepat tamak dan penuh emosi.

  (b) ada ka buka buku akaun emas di maybank or public bank lebih banyak keuntungan atau beli emas fizikal di mana2 kedai emas..?

  Saya sudah rujuk pakar emas Maybank tempat saya, katanya, buka buku akaun emas ini, ia hanya penyata dalam bentuk GRAM (Tanpa harga)yang kita beli pada hari itu, dan boleh jual mengikut kehendak harga pasaran akan datang. Dan yang penting perlu kita fahami, buka buku akaun emas ini, Maybank tidak akan menanggung sebarang risiko pada nilai turun naik emas di kemudian hari. Ia juga tidak akan menyebut soal pelaburan ini sama ada ianya konvensional atau Islamic.

  Untuk mendapatkan lebih banyak keuntungan, terpaksa kita cari dan usaha mana-mana kedai emas yang menawarkan potongan harga terbanyak.

  (c) saya minat juga pasal pelaburan emas tepi info pasal pelaburan emas masih kurang…?
  Kita hidup mesti berguru, guru itu mesti cukup ilmu (saya merangkak lagi buat masa ini) dan kena banyak bertanya pada kawan-kawan yang sealiran hidup bersama dengan emas.

  Alangkah beruntungnya saya jika dapat ilmu seperti Qorun yang menukarkan besi menjadi emas dan menukarkan kaca menjadi berlian. Hebat-hebat ilmu tuhan ini.

  [Reply]

 12. AMIR says:

  salam,sy nak bertanya mengenai produk i-series 22k.Macam mana nak buar pesanan dengan en.

  [Reply]

  Sabri Reply:

  tengok harga terkini (http://emaskini.com/live-price ) dan hubungi saya di talian 019-9561641 (call/sms) untuk proses seterusnya yang lebih tersusun.tq

  [Reply]

 13. […] saya harap tip diatas dapat memberi sedikit panduan untuk membeli emas / dinar dari saya.So sesiapa yang ingin mengenali saya sila lihat gambar saya bersama Branson , Pokli dan En […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *