Banyak Berfikir Sebelum Mengambil Tindakan

Assalamualaikum dan salam emas buat semua…….Alhamdulillah harga emas belum lagi menunjukkan kenaikkan mendadak….so ini lah peluang terbaik sahabat untuk membeli emas dan bergelar seorang pelabur dalam industri emas….

Benarkah orang kita banyak berfikir ? Mungkin benar ! Mungkin tidak ! . Bila saya perhatikan orang disekeliling saya , memang benar orang kita banyak berfikir.Dalam soal emas begitulah juga…memang baik kuat berfikir tetapi bila kuat berfikir di letakkan ditempat yang salah memang tidak patut…..kalau dalam bidang emas kurangkan banyak berfikir dan lebihkan tindakan.Begitulah juga dengan hal-hal lain , kurangkan berfikir lebihkan tindakan kerana tindakan yang akan membuktikan samada berjaya @ tidak.

Ramai dikalangan kita sebelum membeli emas / membuat pelaburan dalam emas kuat berfikir.Antara perkara yang difikirkan yang mana mengambil masa berbulan-bulan lamanya :

Untung ke beli emas / pelaburan emas.
Nanti rugi beli emas / pelaburan emas.
Kat mana aku nak simpan.
Nanti kena tipu beli emas palsu.
Kalau kena rompak.
dan banyak lagi..(sila tanya diri sendiri dan jawab ler )

Bagi saya bidang emas tidak perlu banyak berfikir untuk memilikinya kerana emas bukan seperti product lain.Yang paling istimewa dengan emas , semakin lama sahabat pegang/simpan semakin bernilai.So bagaimana sahabat akan rugi kalau semakin lama pegang semakin bernilai ? Tepuk dada tanya akal.

Bagi mereka yang berminat untuk memiliki emas keluaran Public Fine Gold dab berminat bergelar agen emas/tokei eemas sila hubungi saya dengan seberapa segera.

4 Responses so far.

 1. Daneal says:

  Assalamualaikom 1Malaysia
  Berfikir banyak memang buang masa, banyak kerja lain boleh buat.Masa adalah Emas kenapa disebut emas? Jawab lah…..Kalau sebut RM lama dah aku kumpul.Lagi lama berfikir kita akan ketinggalan, orang dah berjaya kita tepok tangan setuju.Fikirlah sekejap.Bertindak dengan segara.
  Tak gitu En Sabri.

  [Reply]

  emas kini Reply:

  betul kata Daneal…salah satu mengapa bangsa kita ketinggalan adalah terlalu banyak buang masa untuk berfikir @ sembang kosong yakni secara tidak langsung lambat mengambil tindakan

  [Reply]

 2. 2bz4money says:

  Tukarlah semua RM anda dalam bentuk EMAS..dan lihatlah kesannya samada anda boleh hidup dgn memiliki Emas untuk jangka pendek iaitu 1 hari/minggu bulan/suku tahun dan bagi jangka panjang 1/5/10 tahun.

  Bertanyalah untuk mendapat jawapan Emas drpd mereka yg dah praktik dan berfikirlah untuk membuat keputusan ianya di tangan anda.

  [Reply]

  emas kini Reply:

  sy tidak pernah mencadangkan supaya semua duit fiat di tukar ke dalam bentuk emas , saya hanya mencadangkan sebahagian…

  boleh hidup dgn memiliki dinar ?
  secara teori boleh kot…try bawak satu dinar pergi kedai makan dan cakap kat dia nak tukar dinar tersebut dengan nasi..sy rasa mesti tuan punya kedai akan cakap “gila apa” 1 dinar nilainya melebihi satu pinggang nasi.So ini membuktikan penerima tidak sanggup kerana nilai dinar melebih nilai satu pinggang nasi.Satu lagi contoh , dulu orang Kemboja datang ke Malaysia hanya bawa emas tp cuba lihat sekarang ?

  TQ.Yg baik datang dari Allah Taala , buruk datang dari saya

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published.