<1 Dinar = Bonus Duit Raya Untuk Kakitangan Kerajaan

KUALA LUMPUR: Lebih 1.24 juta petugas awam dan 590,000 pesara kerajaan mendapat durian runtuh apabila kerajaan hari ini mengumumkan akan membayar Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500.
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, dalam satu kenyataan hari ini bahawa bayaran itu adalah untuk petugas dalam Gred 1 hingga 54 dan pesara kerajaan dan akan dibuat sebelum 1 Syawal.

“Keputusan ini diambil selepas mengambil kira kebajikan kakitangan awam dan pesara Kerajaan terutamanya bagi meringankan beban kos persediaan bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan.

Menurut beliau bayaran itu membabitkan perbelanjaan sebanyak RM934.6 juta iaitu RM639.6 juta bagi petugas awam dan RM295 juta bagi pesara. -Bernama

Nasihat : Duit tersebut ditukar ke dalam bentuk dinar , selepas itu anda pergi gadai dinar tersebut untuk mendapatkan duit fiat sebagai belanja hari raya.So apa yang anda dapat adalah dinar + duit fiat .

4 Responses so far.

 1. ahmad albab says:

  nak gadai saja je org kita nih…
  abis tu kalau gadai, nanti kena tebus semula…
  jom kita beli aset hartanah…

  [Reply]

 2. Sabri Ahmad says:

  gadai bila memerlukan duit fiat or nak tambah aset emas , selepas itu memang ler kena tebus ( tebus secara ansuran ) . aset hartanah memang boleh dibeli tetapi bidang hartanah terlalu mahal sekarang ( kadang-kadang tidak masuk akal harganya ) . Saya nak tanya tuan ahmad albab , bolehkan dengan nilai RM500 kita beli hartanah ?

  [Reply]

 3. shahrul says:

  idea bernasss

  [Reply]

 4. AHMAD says:

  siapa la guna nickname fb aku tu.. semua comen kawe ada email…siap ada gambar …

  jom pakat kumpul emas

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published.