Cawangan dan Goldbar Public Gold Terkini

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua rakyat Malaysia.Sebelum saya bercerita lebih lanjut mengenai topik kita pada kali ini , apa kata kita sedekahkan Al-Fatihah buat Osama Bin Laden yang dikatakan seorang penganas merangkap pemimpin al-Qaeda jika sahih beliau meninggal dunia.Setiap dari kita mempunyai persoalan & pendapat sendiri : betulkah Osama Bin Laden wujud , betulkah Osama Bin Laden sudah mati , betulkan Osama Bin Laden seorang pengganas seperti yang dihebohkan di media masa !!! Ya @ Tidak belum terjawab dengan sahihnya.”Tunjukkan keindahan Islam pada mereka yang belum Islam”.

Baiklah , berbalik pada topik kita pada kali ini mengenai penambahan cawangan Public Gold.Pada April yang lepas Public Gold telah membuka tiga lagi cawangan baru iaitu di Pahang , Terengganu dan Sarawak.

Berita seterusnya yang memang ditungu-tungu adalah mengenai produk goldbar Public Gold.Kalau sebelum ini goldbar keluaran PG terdiri daripada kepingan 20 gram , 50 gram , 100 gram dan 250 gram.Sejak saya bersama PG , ramai yang mengeluh kerana tidak mampu memiliki goldbar 20 gram.Kini Public Gold telah mengeluarkan satu lagi goldbar seberat 10 gram yang boleh dikatakan mampu milik berbanding 20 gram dan seterunya.Harga pembukaan yang sempat saya capture seperti dibawah :

Untuk mendapatkan harga terkini boleh klik pada menu Harga Terkini diatas.Info selanjutnya boleh hubungi saya untuk sesi perbincangan.

2 Responses so far.

 1. mie says:

  Salam,

  Sy nak membeli 250gram emas, beberapa perkara yang ingin saya tahu;

  1. Adakah pg ini berorentasikan skim piramid?
  2. Adakah dividen akan dibayar kepada pelabur setiap bulan/tahunan jika tiada penjualan?
  3. Adakah wang pelaburan(pg) yang dibuat oleh pelabur akan dilaburkan ke pelaburan lain?
  4. Bagi menambah pelaburan, adakah dividen tambahan akan diperolehi jika memperkenalkan kepada pelabur lain?(ada downline)
  5. Adakah pg ini berbentuk fizikal kepingan emas atau cetakkan untuk simpanan pelabur?
  6. Jika pg hilang, ada apa jaminan untuk tebus kembali?
  7. Adakah pg dilindungi insuran bagi setiap pelaburan?
  8. Apakah perbezaan pg dari emaskini dengan agen lain (selain bank) ?

  Sekian.

  [Reply]

 2. Sabri Ahmad says:

  Jawapan :

  1- Tidak tetapi seiras yang diamalkan dalam sistem insurans ( lantik akan dapat komisen jika dealer tersebut membuat belian , jika tiada maka tiada komisen ) .

  2- PG hanya membayar jika ada transaksi jual & beli dengan syarikat sahaja.

  3- PG menjual emas tersebut pada kita n kita miliki emas tersebut ( simpan sendiri ) , duit tersebut menjadi hak milik syarikat n terpulang pada syarikat untuk buat apa pun ( mesti beli emas kembali coz untuk penuhi permintaan ) .

  4- Dalam sistem PG ada 3 level iaitu : Master Dealer , Priority Dealer n Dealer . Detil leh klik link disebelah http://www.emaskini.com/join-us/

  5- Produck PG dalam bentuk fizikal n customer simpan sendiri ( seperti beli emas kat kedai ) .

  6- Kurang faham.

  7- Tidak dilindungi kerana tiada alasan munasabah untuk PG lindungi pelabur.

  8- Tiada perbezaan kerana tetap menggunakan sistem PG ( mungkin berlainan dari segi support n marketing utk dealer rangkaian emaskini ) .

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *