Perubahan Harga Emas Dalam Masa 20 Minit

Salam sahabat emas semua…semasa artikel ini ditulis saya sedang asyik memerhati graf kenaikan harga emas di Malaysia dan pasaran dunia.Jika anda ingin turut serta memerhati graf kenaikan harga emas semasa boleh layari http://goldprice.org/gold-price-malaysia.html manakala harga emas dunia boleh layari http://www.kitco.com/.

Selain 2 website diatas saya sering memantau harga emas Public Gold kerana saya agen Public Fine Gold International Sdn Bhd yang sah.Sepanjang pemerhatian saya pada malam ini , malam ini merupakan satu detik kenaikan yang drastik dalam masa 20 minit.Anda boleh lihat sendiri kenaikkan harga emas berdasarkan gambar dibawah yang saya capture.

2 Responses so far.

 1. khairulnizam says:

  ok setakat hari ini 4 Nov harga dah cecah about RM6519 for 50 gm goldbar PG. Padahal masa saya lock utk stok baru tu 50 gm baru RM6291. (pada tarikh 30/10).

  nampak timing yang sesuai menyebabkan tak sampai seminggu lock rega dah profit RM228. So kalau nak cepat untung, pemilihan timing yang sesuai amat penting…..so betullah my prediction, dlm 1-7 Nov ini best time to buy sebab trend tengah mula naik balik…..so thanks emaskini ziarah blog saya dan saya dah jawab komen saudara…

  [Reply]

 2. zainsamsir says:

  assalam,
  pada analisis anda base dari tahun-tahun lalu, buat masa ni Nov’09, adakah harga emas akan naik atau turun sikit?
  ya atau tidak utk japan anda cuba beri fakta secara graf.

  wassalam.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *