Kelebihan Menjadi Dealer Public Gold di Bawah Rangkaian Emaskini Trading

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.Mungkin masih ramai yang belum memahami , apakah kelebihan berniaga emas atau dengan bahasa yang mudah kelebihan menjadi dealer Public Gold.Cuba anda semua perhatikan kedai emas ditempat anda . Adakah pelanggannya seperti pasar yang mana pelanggannya bersesak-sesak beli emas.Tidak bukan tapi mengapa kedai emas tetap tidak tutup walaupun pada panangan kasar kita tiada pelanggan.”Itulah rahsia berniaga emas / perniagaan emas”.

Baiklah saya akan cuba huraikan serba sedikit tentang kelebihan menjadi dealer Public Gold :

  1. Jika anda ingin membuka kedai emas mungkin modal jutaan ringgit tapi dengan Public Gold hanya beli satu product Public Gold sahaja mengikut harga semasa.
  2. Tiada yuran keahlian dan boleh dianggap sebagai menyimpan sambil berniaga.
  3. Produk Public Gold sangat senang dijual. Ini kerana Public Gold menjual emas pelaburan dengan harga yang lebih rendah berbanding harga kedai emas. Perbezaan diantara harga belian dan jualan sekitar 5% – 6% adalah sangat kecil.
  4. Stok yang sentiasa ada. Walau harga emas naik atau turun, kita tetap boleh order daripada Public Gold menggunakan kaedah online / sms / call/ melalui dealer.
  5. Gold bar Public Gold tetap diterima walaupun calar dan bengkok, asalkan beratnya tetap sama.
  6. Agen diberi pamplet oleh syarikat dan saya sendiri serta nama tuan akan dipaprkan di website Public Gold  bagi mewakili delaer di kawasan tuan.
  7. Public Gold memberi komisyen sebanyak 1% hingga 2% untuk jualan dan 0.3% untuk belian semula. Maksudnya, kalau anda order stok daripada Public Gold maka anda akan dapat komisyen 1.5% (daripada nilai jualan). Contoh anda beli emas 50g, berharga RM7,142. So, komisyen anda adalah (RM7,142 x 1.5%).
  8. Jika anda menjual emas semula kepada Public Gold, maka anda akan dapat 0.3% komisyen (daripada nilai keseluruhan emas).
  9. Tetapi jika anda pandai mengatur strategi, maka anda boleh mendapat komisyen yang lebih tinggi seperti 5% ke 6% untuk setiap jualan.
  10. Tiada target jualan bulanan. Anda akan dapat komisyen berdasarkan nilai jualan emas anda.Kalau jual 1 dinar pun tetap akan dapat komisyen jualan.

Berdasarkan point-point yang saya senaraikan diatas , tiada alasan untuk anda menceburkan diri dalam perniagaan emas.Emas bukan lah product yang mana perlu dijaja supaya orang membeli , cukuplah dengan berkongsi kepentingan menyimpan emas.Bila mereka sudah mengetahui kepentingan emas , InsyaAllah mereka akan membelinya.Saya sendiri juga akan sentiasa memberi tunjuk ajar pada anda semua bagi memastikan kita sama-sama berjaya.

EMAS = BELI UNTUNG , JUAL PUN UNTUNG , SIMPAN UNTUNG

JIKA MEMPUNYAI SEBARANG MASALAH DAN PERTANYAAN SILA HUBUNGI SAYA DI TALIAN 010-7890916.

p/s : Promosi bulan Septermber 2010 , jadi delaer hanya dengan modal RM20K sahaja , kebiasaannya modal wajib membeli satu set gold keluaran Public Gold.

Kemaskini 12 Mei 2016

15 comments

  1. salam En Sabri

    saya tengah kumpul modal utk beli emas public gold RM20K tu, seblm 31 Okt ni

    pstu sya akan register jd agen bwh agensi tuan

    [Reply]

  2. saya berminat nak jadi dealer.
    modal 20k skang kan?
    tapi ade tak wakil di kuantan?
    nak jumpa face 2 face before beli
    kalau boleh, sebelum hari isnin ni
    harap dapat contact saya asap.
    tq

    [Reply]

    Sabri Reply:

    sila hubungi saya untuk temujanji

    [Reply]

  3. Salam.

    Saya baca term bagi pengedar biasa yang mengatakan bahawa jumlah jualan dalam tempoh 3 bulan mesti tidak kurang dari 100K. Ini bercanggah dengan item no 10 berikut:

    10.Tiada target jualan bulanan. Anda akan dapat komisyen berdasarkan nilai jualan emas anda.Kalau jual 1 dinar pun tetap akan dapat komisyen jualan.

    Mohon en sabri komen.
    tq.

    [Reply]

  4. term mengikut perubahan semasa daripada syarikat (mungkin sudah berubah ).kalau tidak mencapai pun nama hanya gugur diwebsite PG gold sahaja, namun tuan tetap agen dan akan menikmati komisen tersebut , komisen akan dikumpul setiap bulan dan akan dibayar setiap 15hb.

    [Reply]

  5. “Dealer will be degrading in case of without sales within six consecutive months.”

    Means kena ada target sale ke dalam masa 6 bulan ni? Berapa sales yg diperlukan?
    Harap dapat membantu..

    [Reply]

    Sabri Reply:

    sekurang-kurangnya ada transaksi dgn syarikat tidak kira jumlahnya.

    [Reply]

  6. oo, thanx for the info..

    Lagi satu, masa first purchasing tu ada dapat diskaun 1%, 1.5% or 2% tak?

    Adalah dengan modal minimum 20K tu, kita akan dpt diskaun harga emas siap2 masa pembelian pertama or kena beli emas 20K, then next purchasing baru ditolak diskaun/komisyen tu?

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *